Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ο Στέφανος Μάνος στη ΝΕΤ

«Είναι ανήθικο να διαλύουμε τους πολύ φτωχούς ανθρώπους για να συντηρούμε ανέπαφο το "θηρίο" (σσ. το Δημόσιο). Πιστεύω στην περικοπή του περιττού. Και περιττό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να απομακρυνθούν μέχρι και 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ Στέφανος Μάνος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, το βράδυ της Παρασκευής.


«Η ευθύνη στους ώμους του λαού»

Η ευθύνη είναι ολόκληρη στους ώμους του ελληνικού λαού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ σχετικά με τις επικείμενες εκλογές.
Για όσους χάνουν τη δουλειά τους [σσ. αποχωρώντας από το Δημόσιο], ο κ. Μάνος προτείνει να λαμβάνουν επί τρία χρόνια το 70% των τακτικών αποδοχών τους.
Όσον αφορά το μνημόνιο, ο κ. Μάνος σημείωσε πως «η δική μας στάση είναι ότι περιλαμβάνει σειρά διαρθρωτικών αλλαγών, με τις οποίες είμαστε απολύτως σύμφωνοι».
Ωστόσο, υπάρχουν ρυθμίσεις στις οποίες είμαστε έντονα αντίθετοι, για παράδειγμα ότι όλα θα λυθούν με αυξήσεις φόρων, επισήμανε, προσθέτοντας ότι «τα τελευταία δύο χρόνια φωνάζω ότι πρέπει να βάλουμε το θηριώδες κράτος σε δίαιτα, κάτι που δεν προβλέπει το μνημόνιο».
Ο κ. Μάνος μίλησε και για την πρόταση του κόμματος για εθνική κατώτερη σύνταξη 700 ευρώ στα 67 χρόνια, χωρίς να έχουν πληρωθεί εισφορές.

(Κάντε "κλικ" στην εικόνα, για να μεταφερθείτε στο σχετικό βίντεο της ΝΕΤ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου